Film med stemmetræning

Øv dig hjemme: Seks små instruktionsvideoer giver gode, simple øvelser til stimulering af vejrtrækning, tale og stemme.

Parkinsonforeningen lancerer nu seks små instruktionsvideoer med gode, simple øvelser til stimulering af vejrtrækning, tale og stemme. Videoerne er specielt tiltænkt mennesker, der lever med Parkinsons sygdom og er udarbejdet i tæt samarbejde med logopæd Lisbeth Haaber og statsprøvet sangpædagog og certificeret stemmecoach Pia Fog.

Mange vil kende Lisbeth fra fx rådgivningsteamet eller Sano, mens Pia er kredsformand i Nordjylland og gift med Henrik, der har parkinson. Begge kvinder kender altså indgående til hverdagen med parkinson og brænder for at styrke stemmen.

I videoerne viser Pia og Lisbeth nogle helt generelle øvelser for vejrtrækning, stemme og tale. Videoerne skal derfor opfattes som forslag til den daglige stimulering af talen. Formålet er, at du kan holde stemme, taletydelighed og mimik ved lige ved jævnligt at aktivere de muskler og talekomponenter, som man har i sving under tale.

Du behøver ikke lave hver øvelse i den enkelte video. Det er bedre at lave et par enkelte øvelser grundigt. Videoerne kan både ses på fx computer eller iPad, så du kan let have dem med på farten – din partner eller ægtefælle kan også sagtens træne med.

SE FILM: Træn stemmen hjemme

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.