Ny app: Gå til musik

Det er nu blevet endnu lettere at finde musik til gangtræning for personer med Parkinson.
Fysioterapeut Birgitte Brabrand og musiker Martin Jantzen har arbejdet hårdt på at finde en nemmere, og mere tilgængelig måde at få adgang til musikken på. Det er blevet til en ParkinsonPod App, som indeholder musik der er specielt udviklet til at gå til-

I 2018 gik fysioterapeut Birgitte Brabrand og musiker Martin Jantzen sammen om at udvikle musik skræddersyet til gangtræning. Fire plader med de samme numre med meget tydelig rytme i fire forskellige tempi.
De fire tempi er 102 bpm, 107 bpm, 114 bpm og 120 bpm, svarende til skridt i minuttet. Erfaringsmæssigt kan de fleste finde deres optimale gangrytme indenfor disse fire tempi. Gangen hjælpes i gang af en fast indtælling før hvert nummer.

Musikken blev lagt op på Yousee musik, Spotify, Apple Music og mange flere streamingtjenester og er blevet flittigt brugt i hele Norden. Således nærmer ParkinsonPod sig en million streaminger.

Men det har også været svært for mange Parkinsonramte, at finde rundt mellem de forskellige streamingtjenesters mange millioner numre. Derfor præsenterer de to initiativtagere nu ParkinsonPod App med de samme numre og flere nye. To tryk på skærmen og musikken spiller. Den kan hentes på mobiltelefoner i Apple Store og i Google Store. Appen koster 149 kroner som engangsbeløb og kan herefter opdateres gratis med nye numre. Man kan også høre numrene på engelsk i samme App.

Forskningen er meget tydelig omkring træning til rytmisk musik. Det kan for de fleste give en bedre gang, bedre balance, højere gang-tempo og større skridtlængde.

D 7.-9. september præsenteres ParkinsonPod som App på Verdenskongressen i Rehabilitering i Århus.

Find mere information på www.parkinsonpod.com

Relaterede nyheder

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.