Treårig støtte til Parkinson Boxing
18. april 2021
Er du bokseinteresseret, så kan du glæde dig over, at Parkinsonforeningen har fået over 1 mio. kr. til projekt ‘Parkinson Boxing’ i 2021-2023 fra Sundhedsstyrelsen. Parkinson Boxing kan nu udbredes til hele landet.
Projektet handler om at etablere boksehold målrettet personer med parkinson i bokseklubber rundt om i Danmark med det formål at tilbyde fysisk træning og et socialt fællesskab.
Projektet er et samarbejde mellem Parkinsonforeningen og Danmarks Bokse-Union, og midlerne skal bl.a. gå til at:
- uddanne 80 boksetrænere i Parkinson Boxing (30-35 bokseklubber)
- afholde erfaringsworkshops for uddannede boksetrænere for at fastholde deres motivation og viden om Parkinson Boxing til fordel for de mennesker, der går til Parkinson Boxing
- få udbredt kendskabet til Parkinson Boxing og Parkinsons sygdom generelt
- informere forskningsmiljøet om muligheden for at forske inden for Parkinson Boxing, således at der i løbet af projektperioden igangsættes forskellige forskningsprojekter, der kan give ny viden om Parkinson Boxingfå udarbejdet elektronisk kursusmateriale til nye boksetrænere
- afholde sociale arrangementer i bokseklubber ved projektets afslutning.
Du kan læse mere om projektet og de bokseklubber, som allerede er blevet uddannet via linket. I øjeblikket er bokseholdene lukket pga. corona-restriktioner, men vi forventer, at de kan starte op i løbet af maj.
Har du spørgsmål til Parkinson Boxing, kan du kontakte projektleder Marlene Grønnegaard Sørensen på tlf. 36350235 eller ms@parkinson.dk.
Der har tidligere været en nyhed om, at Parkinsonforeningen havde fået knap 400.000 kr. i støtte til Parkinson Boxing fra Danske Handicaporganisationer (DH). Disse midler var en etårig bevilling til brug i 2021. Da vi ikke kunne få midler fra begge puljer, afslog foreningen støtten fra DH til fordel for den treårige støtte fra Sundhedsstyrelsen.
Relaterede nyheder
4,9 mio. kr. til specialiseret rehabilitering
Parkinsonforeningen har fået 4,9 mio. kr. til specialiseret rehabiliteringstilbud fra SSA-aftalen i perioden 2025-2026.
Forskning: Sammenhæng mellem PFAS og parkinson?
Morten Meyer, professor og forskningsleder ved Neurobiologisk Forskningsenhed på Syddansk Universitet og legatmodtager i 2024. Parkinsonforeningens forskningslegat skal bruges til at undersøge en mulig sammenhæng mellem PFAS og udviklingen af Parkinsons sygdom.
Forskning: Kan gangtræning være en effektiv rehabiliteringsstrategi?
Martin Langeskov Christensen, lektor, Neurologi, Regionshospitalet Viborg og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og legatmodtager i 2024. Parkinsonforeningens forskningslegat skal bruges til at undersøge effekten af gangtræning som rehabiliteringsstrategi.