Treårig støtte til Parkinson Boxing

Boksning nyhed

Er du bokseinteresseret, så kan du glæde dig over, at Parkinsonforeningen har fået over 1 mio. kr. til projekt ‘Parkinson Boxing’ i 2021-2023 fra Sundhedsstyrelsen. Parkinson Boxing kan nu udbredes til hele landet.

Parkinson Boxing er en træningsform målrettet de symptomer, mennesker med parkinson har. Træningen har fokus på den fysiske form, hjernen og stemmen og er uden kropskontakt.

Projektet handler om at etablere boksehold målrettet personer med parkinson i bokseklubber rundt om i Danmark med det formål at tilbyde fysisk træning og et socialt fællesskab.

Projektet er et samarbejde mellem Parkinsonforeningen og Danmarks Bokse-Union, og midlerne skal bl.a. gå til at:

  • uddanne 80 boksetrænere i Parkinson Boxing (30-35 bokseklubber)
  • afholde erfaringsworkshops for uddannede boksetrænere for at fastholde deres motivation og viden om Parkinson Boxing til fordel for de mennesker, der går til Parkinson Boxing
  • få udbredt kendskabet til Parkinson Boxing og Parkinsons sygdom generelt
  • informere forskningsmiljøet om muligheden for at forske inden for Parkinson Boxing, således at der i løbet af projektperioden igangsættes forskellige forskningsprojekter, der kan give ny viden om Parkinson Boxingfå udarbejdet elektronisk kursusmateriale til nye boksetrænere
  • afholde sociale arrangementer i bokseklubber ved projektets afslutning.

Du kan læse mere om projektet og de bokseklubber, som allerede er blevet uddannet via linket. I øjeblikket er bokseholdene lukket pga. corona-restriktioner, men vi forventer, at de kan starte op i løbet af maj.

LÆS MERE: Parkinson Boxing

Har du spørgsmål til Parkinson Boxing, kan du kontakte projektleder Marlene Grønnegaard Sørensen på tlf. 36350235 eller ms@parkinson.dk.

Der har tidligere været en nyhed om, at Parkinsonforeningen havde fået knap 400.000 kr. i støtte til Parkinson Boxing fra Danske Handicaporganisationer (DH). Disse midler var en etårig bevilling til brug i 2021. Da vi ikke kunne få midler fra begge puljer, afslog foreningen støtten fra DH til fordel for den treårige støtte fra Sundhedsstyrelsen.

Relaterede nyheder

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.