Præsentation af workshops på frivilligtræf 2025
Herunder ser du en liste over workshops du kan deltage i på frivilligtræf. Der er 2 runder workshops, så du kan deltage i to forskellige. Vi forsøger at tilrettelægge det, så alle får deres favoritter, men for en sikkerheds skyld, beder vi alle vælge en 1. 2. og 3. prioritet. Når du er klar til at vælge, finder du skemaet for workshopvalg her: Parkinson.dk/Workshopvalg
Særlige målgrupper
Hvordan sikrer vi, at vores aktiviteter er relevante og tilgængelige for de grupper vi har svært ved at nå? Hvordan gør vi det attraktivt for enlige at møde op? Hvordan gør vi os relevante for yngre og erhvervsaktive? Kan vi sikre, at mennesker, der ikke er lige så ressourcestærke som den typiske frivillige i Parkinsonforeningen også finder det overskueligt at møde op og være med? Og kan vi gøre noget lokalt for personer med fremskreden parkinson? Dyk ned i den målgruppe, du finder mest relevant, sammen med andre, der har samme interesse. Angiv gerne i tekstfeltet nedenunder, hvis du har en særlig målgruppe, du gerne vil arbejde med.
Få jeres aktiviteter i lokalpressen
Hvordan bliver vi mere synlige i den lokale presse? Hvilke historier er interessante for en lokalavis? Og hvordan bærer man sig ad med at gøre avisen interesseret? Få tips, tricks og gode erfaringer til det helt nære synlighedsarbejde. Artikler i lokalaviser kan være med til at tiltrække medlemmer og frivillige lokalt, tiltrække deltagere til arrangementerne og give lokalområdet større kendskab til parkinson. Parkinsonforeningens kommunikationskonsulent Katrine Thorlund afholder workshoppen.
Det gode arrangement
Hvordan afholder vi et godt medlemsarrangement, hvor folk har lyst til at deltage – og ikke mindst komme igen næste gang? Hvad skal vi være opmærksomme på i forberedelsen og afviklingen af arrangementet? Hvordan får vi det ud over rampen, så medlemmerne opdager det og rent faktisk dukker op? Denne workshop er både for dig, der har brug for inspiration, og for dig der har masser af gode ideer og erfaringer at dele ud af.
Hvordan organiserer vi os i kredse og klubber?
Hvilke samarbejdsformer kan styrke vores arbejde i henholdsvis kredse og klubber? Hvordan fordeler vi opgaverne, så alle har en rolle, der passer til deres interesser og kompetencer, og ingen bliver overbelastet? Og hvordan giver vi på en god måde ansvaret videre til nye kræfter, når det er tid til det?
Rekruttering af frivillige
Hvordan får vi flere frivillige, der hvor du er? Hvordan kontakter vi dem, hvordan fortæller vi om rollen, og kan vi gennem rollefordeling gøre det nemmere at sige ja? Kan vi tilrettægge deres første tid som frivillig på en måde, der giver dem lyst til at blive hængende og måske engagere sig endnu mere? Deltag gerne for at få inspiration – men også gerne hvis du har erfaringer at dele ud af.
Hvordan byder vi nye medlemmer velkommen?
Hvordan tager vi godt imod de nye medlemmer, så de får det optimale ud af deres medlemskab og er trygge ved at møde op til arrangementer? Lær hvordan de gør det i andre klubber, kredse, netværk og projekter og del ud af dine egne gode erfaringer og udfordringerne, hvor du er frivillig.
Kassererworkshop
I denne workshop vil i høre om god regnskabspraksis og få gode råd om kassererarbejde og bogføring. Regnskabsfilen vil blive gennemgået, og så vil der være tid til jeres spørgsmål og de udfordringer I måtte have i jeres kassererarbejde.
Parkinsonforeningens bogholder Heidi Wong afholder workshoppen.
Regional interessevaretagelse: Møder med neurologiske afdelinger
Hvilke erfaringer har vi lokalt med at holde møder med ledelsen på de neurologiske afdelinger? Hvordan samarbejder vi med dem om at lave dagsorden og lignende? Hvordan indsamler man erfaringer fra medlemmerne, så vi repræsenterer medlemmerne på mødet? Hvordan kan vi melde tilbage til medlemmerne bagefter?