Nyt om parkinsonforskning

Parkinsonpatienter og pårørende efterspørger ofte information om ny forskning i Parkinsons sygdom. Parkinsonforeningen har derfor oprettet en elektronisk avis, en såkaldt e-avis med dette formål for øje. E-avisen ‘Nyt om parkinson’ udkommer 2-3 årligt.

I hvert nummer er der en tema-artikel om et forskningsfelt samt to-tre mindre indlæg om ny forskning.

PARKINSONFORENINGEN
STØTTER
LIVSVIGTIG FORSKNING

Forskningslegater

I Parkinsonforeningen støtter vi den livsnødvendige forskning i Parkinsons sygdom og uddeler derfor et millionbeløb til danske parkinsonforskere hvert eneste år.

De seneste fem år er det blevet til flere end 70 forskningslegater. Vores vision er, at kommende generationer ikke får parkinson.

Læs her om ansøgningsprocessen, tidsfrister og legatmodtagerne fra de seneste år.

Forskningsseminar 2023

Kom med i Aarhus tirsdag den 14. november 2023 til dette års forskningsseminar om parkinsonrehabilitering. Forskningsseminaret har til formål at give forskere med interesse for ikke-farmakologisk rehabilitering i Parkinsons sygdom mulighed for at formidle deres forskning, udveksle viden og danne netværk. Hertil har seminaret
til formål at indkredse anbefalinger for videre forskning og udvikling indenfor parkinsonrehabilitering.

Forskningsråd

Parkinsonforeningens forskningsråd er nedsat af hovedbestyrelsen og rådgiver foreningens ledelse om forsknings- og behandlingsmæssige spørgsmål – eksempelvis i forbindelse med den årlige uddeling af forskningslegater.

I forskningsrådet finder du en lang række af Danmarks dygtigste parkinsonforskere.

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.