Svar fra rådgiveren:
Ergoterapeut Vicki Lund

Jeg har problemer med hukommelsen – hvad gør jeg?

Det kan føles svært og frustrerende, når hukommelsen begynder at drille. Men der er heldigvis ting, du kan gøre for at hjælpe dig selv.

Skab rutiner og lav tidsplaner: rutiner kan hjælpe dig med at huske vigtige opgaver, aftaler og medicin. Brug af hjælpemidler som kalendere, planlæggere eller påmindelser på smartphones kan også være nyttige.

Hold orden: Hold din bolig fri for rod for at reducere den kognitive belastning og gøre det lettere at finde genstande og huske, hvor de er placeret. Lav opbevaring såsom mærkede beholdere, farvekodning og faste pladser til de vigtigste ting.

Lav hukommelsesøvelser: Lav øvelser der styrker og stimulerer hjernen. Det kan være puslespil, ordspil, matchspil og hjernetræning apps, som kan hjælpe med at styrke hukommelsen og vedligeholde kognitive evner.

Vær aktiv og socialt engageret: Regelmæssig fysisk træning, sociale aktiviteter og stimulerende samtaler kan hjælpe med at holde dit sind skarpt og kan endda bremse udviklingen af hukommelsestab.

Brug hukommelses hjælpemidler: Dette kan omfatte opsætning af alarmer, brug af doseringsæsker til medicinadministration og placering af visuelle signaler eller mærker på fremtrædende steder for at hjælpe hukommelsen.

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.