Stor efterspørgsel på informatørkorpset 

Parkinsonforeningen bød i starten af året velkommen til flere nye medlemmer af informatørkorpset. Det styrkede korps og større synlighed har øget efterspørgslen markant.

Parkinsonforeningens informatørkorps består af 38 medlemmer, der alle lever med eller tæt på parkinson.

I vinter voksede korpset i antallet af medlemmer og det samme gjorde indsatsen for at få kendskabet til informatørerne spredt.

Det har betydet, at gruppen i perioden februar til juni har været ude til mere end 30 oplæg og 700 tilhørere rundt om i landet.

Tilbagemeldingerne har været meget positive og viser vigtigheden af at dele personlige fortællinger.

”Vi synes alle, at Peter har holdt et fantastisk oplæg, som både var med et personligt perspektiv og meget relevant viden. Vi er blevet klogere, fået mere forståelse og blev bevægede,” fortæller en rekvirent.

Deler erfaringer med studerende og fagfolk

Informatørerne bliver i høj grad booket af skoler og plejecentre. Derfor har flere SOSU-skoler, sygepleje-, ergoterapeut- og fysioterapeutskoler nu haft besøg af en informatør, der skulle gøre de studerende klogere på livet med Parkinsons sygdom:

”Torben var engageret, ærlig og dygtig til at sætte ord på sine oplevelser med diagnosen Parkinson. Han var lyttende og havde tydeligt reflekteret over, hvad de studerende kunne være interesseret i at vide noget om; både omkring diagnosen, mennesket bag diagnosen, de pårørende, aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. Han fortalte om sine oplevelser med at møde sundhedsprofessionelle i det danske velfærdssystem på godt og ondt. Der blev tegnet et ærligt og nuanceret billede af, hvordan livet med Parkinson kan leves og på et niveau, som de studerende kunne relatere til i forhold til deres eget liv, men også deres kommende professionelle praksis.”

Også flere plejecentre har kunne bruge de personlige erfaringer til videre læring i tilgangen til både mennesker med parkinson og deres pårørende.

”Det var meget praksisnært og der kunne svares og stilles mange gode spørgsmål. Det gav personalet et større kendskab til både selve sygdommen men i høj grad også, hvordan det er at leve med den,” fortæller en rekvirent fra et plejecenter.

Book en informatør

Er du interesseret i at booke et oplæg, så kan du læse mere her: KLIK HER

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.