Solsikkesnoren gør det usynlige synligt, når du har lyst

Parkinsonforeningen er gået med i solsikkeprogrammet og sælger nu en særlig udgave af solsikkesnoren.  

Med den grønne nøglesnor kan du let fortælle medarbejdere i lufthavne, attraktioner osv. at du kan have behov for mere tid, tålmodighed eller hensyn. Selve snoren er for alle med usynlige handicap eller diagnoser, dog har Parkinsonforeningen fået trykt en snor med foreningens logo.

Praktisk nøglesnor og kort
Nøglesnoren kommer med et tilhørende solsikkekort, som giver en lille forklaring på de specifikke udfordringer, man kan have med parkinson, eksempelvis i rejse- eller betalingssituationer.

På kortets bagside står der: “Giv mig tid og ro. Jeg kan gå i stå og blive usikker, hvis der er mange informationer og mennesker omkring mig”.

Derudover er der plads til at anføre navn og kontakt i nødstilfælde. Der medfølger en praktisk plastiklomme som kortet kan være i. Sættet sælges samlet for 40 kr.

Brug solsikkeprodukterne til at vise omverdenen, at du kan have brug for lidt mere tålmodighed, tid eller ekstra hjælp. Efterhånden som flere og flere offentlige og private virksomheder i Danmark tilslutter sig Solsikkeprogrammet, vil du opleve at få den rette hjælp, forståelse og støtte flere og flere steder.

Hvordan hjælper solsikkesnoren?
Når du besøger virksomheder, der er del af solsikkeprogrammet, vil du opleve at medarbejderne vil være ekstra opmærksomme på at få givet dig den rette hjælp. Via solsikkeprogrammet vil alle medarbejdere have været igennem et online kursus for at lære om forskellige usynlige handicap og diagnoser og om hvordan de bedst kan hjælpe og tage hensyn.

Hvem er med?
Listen af virksomheder vokser dag for dag, men tæller eksempelvis pt. de fleste danske lufthavne og en lang række udenlandske, Tivoli, Lalandia, Legoland, Givskud Zoo – Zootopia, Zoo i København, Movia og ForSeas færgerute mellem Helsingør-Helsingborg.

Solsikkeprogrammet og solsikkeprodukterne er del af Hidden Disabilities Sunflower Scheme Limited, der har base i Storbritannien.

LÆS MERE: Køb din solsikkesnor

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.