Forskere søger deltagere

Forskere fra Aarhus Universitetshospital søger deltagere til projekt om tidlige markører for Parkinsons sygdom i patienter, der lider af REM-søvns-adfærdslidelse (RBD)

På Aarhus Universitetshospital undersøger de tidlige markører for Parkinsons sygdom. Konkret søger de deltagere med Parkinsons sygdom, som vil bidrage med to hjerneskanninger og en undersøgelse ved en læge.

Den ene hjerneskanning kaldes positron-emissions-tomografi (PET) og måler forandringer i hjernens signalstoffer. I dette tilfælde undersøger de signalstoffet acetylkolin. Den anden hjerneskanning er af typen magnetisk resonans (MR-skanning) og giver et detaljeret billede af hjernens struktur.

Undersøgelsen ved en læge indeholder spørgeskemaer om symptomer og en undersøgelse af Parkinsons symptomer, som man kender den fra besøg ved sin neurolog. Som deltager besøger man dem to gange, og de betaler rejseomkostningerne.

Dette videnskabelige forsøgs formål er at finde tidlige markører for Parkinsons sygdom i patienter, der lider af REM-søvns-adfærdslidelse (RBD). Denne søvnforstyrrelse er forbundet med en øget risiko for at udvikle Parkinsons sygdom senere i livet.

De søger patienter med Parkinsons sygdom for at kunne sammenligne skanningerne. Man behøver ikke have søvnforstyrrelsen for at kunne deltage. Dette forsøgs resultater kan bruges til at forstå, hvordan Parkinsons sygdom udvikler sig.

Hvis du er interesseret i at høre mere om forsøget, så skriv venligst en e-mail til læge og ph.d.-studerende Miriam Terkelsen på e-mail methoh@rm.dk.

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.