Forsøgsdeltagere søges til projekt om konditionstræning

Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, de regionale parkinsonklinikker og Aarhus Universitetshospital søger deltagere til et videnskabeligt projekt vedrørende konditionstræning til personer med parkinson.

Kort om projektet
Fysisk træning vinder frem som supplerende behandlingsform for personer med parkinson. Der findes efterhånden videnskabeligt belæg for en positiv effekt af konditionstræning på flere symptomer, mens de dybereliggende årsager stadig ikke er undersøgt. Formålet med forsøget er derfor at vurdere om progressiv og høj-intens konditionstræning kan bidrage til en forbedret hverdag for personer med parkinson.

Der trænes to-tre gange om ugen i 24 uger. Man skal deltage i minimum 85% af de planlagte træningsgange. Deltagere skal 2 til 4 gange i løbet af forsøgsperioden til Aarhus Universitet, hvor der foretages PET/MR scanning og bl.a. gangfunktion, balance, kondital og kognition undersøges.

Hvem kan deltage?
Personer med parkinson, som er 40 år eller ældre (derudover inkluderes også nogle raske kontrolpersoner på samme alder). Der rekrutteres kun personer med parkinson som kan gå, og som ikke har haft sygdommen i mere end 5 år. For at blive en del af undersøgelsen skal man selv kunne transportere sig til og fra træning på enten Sektion for Idræt, Aarhus universitet, Institut for Idræt og biomekanik, Syddansk Universitet, FIT 7500 i Holstebro eller EmCare i Esbjerg.

Læs mere om projektet via linket – herunder oplysninger om hvordan du kommer i kontakt med de ansvarlige bag.

LÆS MERE: Forsøgsdeltagere søges

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.