Ny behandlingsvejledning for atypisk parkinson

Danmodis (Dansk Selskab for Bevægeforstyrrelser) har udgivet en længe ventet ny dansk behandlingsvejledning for atypisk parkinsonisme opdelt i klassifikation, diagnostik, udredning og behandling.

iStock

I marts 2021 udsendte Danmodis (Dansk Selskab for Bevægeforstyrrelser) en længe ventet ny dansk behandlingsvejledning for atypisk parkinsonisme. Formålet med vejledningen er at sikre læger og behandlingspersonale kendskab til de forskellige typer af atypisk parkinsonisme og behandling heraf.

I forhold til den tidligere er den nye vejledning gennemrevideret med betydelige ændringer og opdelt i klassifikation, diagnostik, udredning og behandling.


Atypisk parkinson omfatter PSP (Progressiv Supranukleær Parese), CBD (Cortico Basal Degeneration), MSA (Multipel System Atrofi) og DLB (Lewy Body-demens).

Vejledningen gør opmærksom på, at sygdommene kan være meget svære at diagnosticere. Parkinsonisme (stivhed i bevægelserne) er ikke altid blandt de første symptomer. Patienter kan desuden lide af flere neurologiske sygdomme samtidig, såkaldt blandingspatologi.

Som noget nyt skelner den nye vejledning mellem lidelser, der skyldes stoffet synuclein (MSA, DLB) og lidelser, der skyldes stoffet tau (PSP, CBD).

LÆS MERE: Behandlingsvejledning

Relaterede nyheder

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.