Netværk avanceret behandling

Efterhånden som parkinsonsygdommen udvikler sig, oplever en del patienter, at deres medicin ikke længere virker, som den skal. Her kan avanceret behandling være en mulighed og netværksgrupperne her giver dig mulighed for at stille spørgsmål og dele erfaringer med ligesindede.

Der findes fire former for avanceret behandling til personer med parkinson: tre af disse er pumpebehandlinger, hvor patienten bærer en medicinpumpe forbundet til kroppen (apormorfin, duodopa og lecigon) og den fjerde er en DBS-operation (Deep Brain Stimulation), hvor der indopereres en lille elektrode i hjernen.

Årligt informationsmøde

Parkinsonforeningen afholder årligt et informationsmøde, hvor du kan høre mere om de fire forskellige former for avanceret behandling og møde patienter, der allerede har en pumpe eller er DBS-operereret.

Netværksgrupper

Parkinsonforeningen har desuden to netværk rettet mod patienter og pårørende, der overvejer pumpebehandling eller DBS-operation. Her kan man erfaringsudveksle og få gode råd af andre, der allerede har været igennem behandlingen. Netværkene er aktive i 2 facebookgrupper og der er mulighed for at ringe til kontaktpersoner.

Der afholdes også møder i de 2 netværksgrupper for de, der allerede er gået i gang med behandlingen. Det kan være oplæg fra eksperter, eksempelvis læger, sygeplejersker og socialrådgivere. Samtidig fungerer møderne som et rum for erfaringsudveksling mellem brugere og pårørende, hvor der også er mulighed for støtte og hjælp til at håndtere hverdagen med avanceret behandling.

Både informationsmødet og netværksmøderne annonceres i Parkinson Nyt og i kalenderen her på hjemmesiden.

Kontaktpersoner

DBS NETVÆRKET
Facebookgruppe
Anette Gerhøj
DBS-opereret i 2014
21 43 87 83

Per Bitsch Høgsberg
DBS opereret i 2021
51 90 23 53

Sigrid Witt
DBS-opereret i 2012
+29 8580448

(Siri bor på Færørene. Du kan bare ringe hende op og aftale at hun ringer tilbage. Så undgås udenlandstakst)

Poul-Erik Hømlund
Pårørende
29 66 37 40

PUMPE NETVÆRK
Facebookgruppe
Lisbet Jansson
Pumpebruger og pårørende
26 13 73 85
jansson@newmail.dk

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.