Gå til musik

Selvom parkinson ikke rammer alle ens, så oplever de fleste, at det bliver sværere at gå. Man oplever skridtene blive kortere og mere trippende, at man ikke længere tager lige lange skridt, armene svinger ikke så meget med, og balancen bliver dårligere m.v.

Samtidig ønsker alle at bevare evnen til at gå bedst muligt, længst muligt.

Der er stærk forskningsmæssig dokumentation for, at parkinsonramte kan forbedre gangen betydeligt, hvis man 3-5 gange om ugen går en tur i 30-45 minutter, mens man lytter til en taktfast rytme. Det kan fx være rytmisk musik. Men det kan være svært at finde egnet musik man kan gå til.

Derfor har virksomheden “Music Made for Walking” komponeret musik i fire tempi, som passer langt de fleste parkinsonramte. Det er 12 rytmiske iørefaldende numre i forskellige genrer fra march over forskellige popnumre til et tromme-groove.

De 12 numre er lagt på en app som man kan downloade til sin mobiltelefon. appen koster et engangsbeløb på 149 kr. En gang om året bliver den opdateret med nye numre. De nye numre koster ikke ekstra.

Bag “Music Made for Walking” står fysioterapeut Birgitte Brabrand og musiker Martin Jantzen. Birgitte har arbejdet med musik og parkinson i mere end 20 år. Læs mere på hjemmesiden parkinsonpod.com – De kan også hjælpe og vejlede dig til at downloade appen.

SE VIDEO: Skræddersyet musik hjælper parkinsonramte

SE RAPPORT: Evaluering af projektet ParkinsonPod – Et bedre liv med musik

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.