Rette indsats til rette tid – forebyggelse, brobygning og samarbejde i målet om bæredygtig parkinsonrehabilitering i kommunen 

Formål

Med et forebyggende perspektiv på parkinsonrehabilitering har vidensdagen til formål at indkredse og tydeliggøre muligheder og begrænsninger for relevant brobygning og samarbejde mellem enheder i kommunen, med pårørende samt øvrige sundhedsaktører.

Dagens opbygning

Dagens program indledes med en session om hverdagslivet med parkinson samt en beretning fra Assens kommune, der efter seneste vidensdag har arbejdet med at optimere deres parkinsonkoordinering.

Derpå følger session 2, hvor Søren Rud Kristensen, professor i sundhedsøkonomi, vil give indblik i, hvilke sundhedsøkonomiske incitamenter, der taler for at fremme det tværsektorielle samarbejde i relation til den kronisk syge borger.

I session 3 stilles skarpt på det vigtige pårørendesamarbejde med oplæg fra hhv. forsker og pårørende.

Inden frokosten rundes formiddagens fælles sessioner af med et oplæg om brobygning og samarbejde mellem det neurologiske ambulatorie og kommunen.

Eftermiddagen fortsætter dernæst med to parallelsessioner, hvor der gøres plads til vidensdeling og drøftelse på tværs af kommuner:

  • Session 5a – Ledelse, ressourcer og tværsektorielt samarbejde
  • Session 5b – Hvorfor skal vi huske de pårørende?

Samlet byder dagen på et bredt udsnit af spændende oplæg samt muligheder for interaktion og erfaringsudveksling deltagerne imellem. Pointer fra dagens drøftelser sendes efterfølgende ud til alle deltagere.

Se dagens fulde program: KLIK HER

Hvem kan deltage

  • Kommunernes sundhedsfaglige ledere f.eks. sundhedschefer og direktører samt ledere af pleje, genoptræning og rehabiliteringsenheder.
  • Kommunernes udviklingsterapeuter, udviklingssygeplejersker, parkinsonkoordinatorer og ressourcepersoner, demenskoordinatorer, hjerneskadekoordinatorer og visitatorer o.l.
  • Projektledere og udviklingsmedarbejdere i regionale videnscentre for neurorehabilitering.

Pris: Kurset er gratis

Tilmelding: KLIK HER

Sidste frist for tilmelding er 1. okt. 2024.

Har du spørgsmål kan du rette dem til projektleder, Vibeke W. Grønlund, Mail vg@parkinson.dk, Tlf. 24 96 22 18 eller sundhedskonsulent, Malaika Lange, Mail malaika.lange@parkinson.dk, Tlf.: 92 82 46 63