Parkinsonforeningen udbyder som noget nyt et kursus for pårørende til mennesker med parkinson i de senere faser.

Kurset har fokus på de særlige forhold, der kan være for pårørende, der har en partner/forælder med parkinson i de senere faser af sygdommen. På kurset vil der bl.a. være oplæg fra Parkinsonforeningens socialrådgiver, en neurolog og en psykolog.

Kan du genkende din partner/forælder i nedenstående beskrivelse, er kurset måske noget for dig:

I de senere faser kan personen med parkinson måske gå eller stå uden hjælp, men kan ofte have brug for en rollator eller andet at støtte sig til. Det kan også være, at personen sidder i kørestol. Personen med parkinson er ikke længere fuldstændig selvhjulpen og har brug for hjælp til visse eller alle dagligdagsfunktioner.

Det kan derfor være, at personen får hjemmehjælp eller hjemmesygepleje, er kommet på plejehjem, eller du som pårørende har overtaget mange af dagligdagens opgaver. I tillæg til de tiltagende fysiske og motoriske symptomer kan mennesker med parkinson i de senere faser også opleve tiltagende kognitive symptomer. Har din partner/forælder atypisk parkinson, og genkender du ovenstående beskrivelse, er du også velkommen.

Er du pårørende til et menneske med parkinson, der endnu ikke er i de senere faser, så har vi et andet kursus til dig: Klik her

I løbet af dagen serveres der morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe. 

Pris: Kurset er gratis for medlemmer. For ikke-medlemmer er prisen kr. 485.

Hvis man som tilmeldt ikke møder op på dagen, vil der efterfølgende blive opkrævet et no-show gebyr på kr. 400.

Medlemskab af Parkinsonforeningen er personligt og koster kr. 350 årligt, mens et parmedlemsskab koster kr. 500. Medlemskab giver bl.a. adgang til arrangementer og medlemsbladet Parkinson Nyt.

Tilmelding: Åbner 9. september

På grund af begrænset antal pladser kan der kun deltage to pårørende fra samme familie.

For spørgsmål kontakt Anna Ørtved (anna.oertved@parkinson.dk eller tlf. 3635 0230).