Svar fra rådgiveren:
Ergoterapeut Vicki Lund

Fem gode råd til køb af ny seng, når du har parkinson.

Det er ikke uvæsentligt, hvilken seng du vælger, når du har parkinson.

Overvej højde og tilgængelighed: Vælg en seng, der har nem ind- og udstigning. Senge, der er for lave, kan gøre det udfordrende at komme op, mens senge, der er for høje, kan gøre det besværligt at komme i seng.

Vurder madrassens fasthed: Vælg en madras med den rette fasthed og komfort. Personer med Parkinsons sygdom kan have gavn af en madras, der giver tilstrækkelig støtte, samtidig med at madrassen understøtter bevægelse i sengen. Memory foam kan give god komfort, men kan gøre det sværere at skifte stilling. Undersøg evt. latex madrasser, springmadrasser eller kombinationsmadrasser.

Vurder sengetilbehør: Overvej brug af tilbehør såsom topmadrasser, madrasbeskyttere og specialpuder for at forbedre komfort og støtte. Topmadrasser kan give ekstra polstring, mens madrasbeskyttere kan tilbyde vandtæt beskyttelse. Specialpuder, designet til at støtte hovedet, nakken og rygsøjlen, kan give en bedre liggestilling.

Justerbar sengebund: Med en justerbar sengebund kan du hæve eller sænke hoved- og fodenden af sengen, hvilket gør det lettere at finde en behagelig liggestilling, sidde op eller komme ind og ud af sengen.

Prøveperiode og garanti: Vælg en seng med en lang prøveperiode og garanti for at sikre den opfylder dine behov. Mange forhandlere tilbyder prøveperioder på mellem 30 og 100 dage, hvor sengen kan returneres, hvis den ikke lever op til forventningerne. Derudover giver en garanti beskyttelse mod defekter og tidligt slid og giver sikkerhed for langvarig holdbarhed.

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.