På rejsen

For mennesker, der lever med Parkinsons sygdom, kan der være enkelte gode råd, som er værd at følge, når man skal rejse på ferie.

I forbindelse med rejsesygeforsikring og det blå sundhedskort er der eksempelvis særlige regler for mennesker med kroniske sygdomme, herunder Parkinsons sygdom.

LÆS MERE: Det blå sygesikringskort

Parkinsonramte er meget afhængige af deres medicin, og det kan derfor anbefales at medbringe en lille seddel med oplysninger om, hvilken medicin man bruger, og hvornår man skal have den. Parkinsonforeningen har derfor udarbejdet forslag til en informationsseddel, som man kan printe derhjemme og udfylde. Husk blot at skrive navnet på selve lægemidlet og ikke firmanavnet, da firmanavne er forskellige fra land til land.

LÆS MERE: Download medicinkort

PARKINSON PÅ FLERE SPROG

Parkinsonforeningen har tidligere distribueret nogle små blå plastickort (på størrelse med et dankort), der havde plads til navn og nærmeste pårørende, og som på forskellige sprog var påført teksten: "Jeg har Parkinsons sygdom. Vær venlig at give mig tid". Kortet var produceret af den europæiske parkinsonorganisation EPDA. EPDA er imidlertid stoppet med at producere kortet og henviser i stedet til deres hjemmeside.

Her kan man nu nemt og enkelt selv printe et ark, der indeholder navn, kontaktoplysninger på nærmeste pårørende samt teksten: "Jeg har Parkinsons sygdom. Hav tålmodighed. I tilfælde af ulykke, kontakt..." på et bredt udvalg af sprog. Det er muligt selv at sammensætte, hvilke sprog man vil have påtrykt.

LÆS MERE: Print et ark med tekst på flere sprog